Stenskott / Bilglas

De flesta bilrutor kan vi få till dagen efter, och vi monterar oftast inom en vecka efter beställning. Limmet behöver torka i minst fyra timmar, så du kan lämna in bilen på morgonen och hämta den på kvällen. Om stenskottet går att laga utan att byta hela rutan går det snabbare, eventuellt kan vi göra det medan du väntar. Stenskott täcks av din bilförsäkring och givetvis ordnar vi direktreglering med ditt försäkringsbolag, det du betalar till oss är bara självrisken. Har du ditt försäkringsbrev tillgängligt, så ta det gärna med dig.
På moderna bilar är vindrutan ofta en bärande del i bilens konstruktion, så låt inte en spricka eller stenskott vänta för länge innan du lagar det. Vi limmar också backspeglar och andra detaljer monterade i bilens rutor, samt tätar rutlister som inte håller tätt och polerar rutor som fått beläggning eller lättare skador som inte kräver att rutan byts ut.
Vi monterar också solfilm – ett är ett bra sätt att göra det svalare i bilen, särskilt med tanke på barn och husdjur, samtidigt som det begränsar insyn i bilen och ger bilen ett annat utseende. Kom gärna förbi och se prover på solfilm, vi har olika grad av ljusgenomsläpp och i olika färger.

Glas för uterum

Vill du förlänga eller tjuvstarta sommaren med ett uterum finns många möjligheter. Det finns mängder av olika alternativ både gällande glas, öppningsmöjligheter och utseende. Viktigt för att få full glädje av uterummet är valet av glas och U-värde, eventuellt kan det vara lämpligt med elvärmda E-glas som håller snön borta. Vi har både erfarenheten och bra leverantörer, vilket garanterar ett smidigt bygge och ett bra resultat.

Om du även behöver stommen byggd, en platta gjuten eller el dragen samtidigt så fixar vi det genom ett samarbete med en byggfirma. Du behöver vara säga hur du vill ha det, så ser vi till att det kommer på plats. Nyckefärdigt och redo att möbleras.

Inramningar

Hos oss hittar du ett stort urval av ramlister som vi monterar med glas till en färdig ram här i vår verkstad. 
Givetvis är det noga med vilket material du väljer beroende på vad du ramar in, men vi hjälper dig hitta en lösning som varar i många år framöver – oavsett storlek. Vill du ha en passepartout skuren så löser vi givetvis det också.
Hör av dig eller kom inom för att titta på rammaterial, kolla leveranstider och priser.

Fönsterglas

Vi lagar alla typer av fönster, oavsett om det är kopplade fönster eller moderna med isolerglas. Med rätt glas i fönstret behåller du det ursprungliga U-värdet och slipper onödiga värmeförsluster. Eventuellt kan dina fönster ha en lätt toning, i så fall tar vi så klart fram glas i rätt färg också. Kan du ta med fönstret hit, så gör vi det i verkstaden – annars gör vi det på plats. Ett rejält lager och korta leveranstider från våra leverantörer gör att vi snabbt ser till att du har en ny ruta på plats om olyckan varit framme.

Äldre fönster med isolerglas kan också ha blivit punkterade, det vill säga att de släppt i limmet mot ramen, och när man då limmar om dessa kan det vara lämpligt att även byta rutorna till ett högre U-värde – och då hålla kvar mer värme inom hus. Vill man behålla originalutseende på sitt hus kan det också vara en lönsam lösning att byta till modernare glas när de ändå renoveras.

 

Inredningsglas

Glas är inte bara fönster, mer än någonsin är det ett också designelement – och vi hjälper dig med alla typer av glaslösningar. Allt från stänkskydd i kök eller badrum, och då även med tapet, panel eller vad du väljer att sätta bakom – till balkongglas, glasräcken, skjutdörrar, glaspartier, samt hyllor och bord.
Med flera leverantörer kan vi även skaffa glas i många olika typer av design, till exempel glas etsat med färg, mönster eller struktur. Givetvis löser vi även det som behövs för montering – allt från clips till lister och hela konstruktioner av väggar.

Entreprenad

Även om det ibland är mest glas i ett projekt, kommer det ofta till mer. Du kanske behöver en stomme eller tak för ett uterum eller ett skjutdörrsparti, eller behöver det kanske dras el för belysning eller målas samarbete.
I samarbete med en komplett byggfirma så ordnar vi allt du behöver för en färdig installation. Vill du till exempel ha ett uterum ordnar vi det nyckelfärdigt, och du slipper ha kontakt och planera med flera olika hantverkare. Som fastighetsägare blir balkongglas eller stänkskydd ett ganska stort projekt, och det blir då mycket enklare och ger kortare ledtider – med en kontakt och leverantör.